O projektu

ABC hub okuplja kreativne poduzetnike, javne organizacije, znanstvenike i obrazovne institucije iz različitih područja djelovanja s ciljem osmišljavanja i realizacije kreativnih projekata na području Jadranske Hrvatske.

ABC povezuje ljude, ideje, znanja i vještine na projektima brendiranja regija, gradova, poslovnih subjekata i proizvoda u Jadranskoj Hrvatskoj.

ABC potiče razvoj audiovizualne industrije i filma u Jadranskoj Hrvatskoj putem organizacije obrazovanja, osposobljavanja i umrežavanja kadrova iz Hrvatske i svijeta.

Djelovanjem više poduzetničkih potpornih institucija (PPI) na jednom mjestu, Centar kroz sinergiju djelovanja omogućuje pružanje kvalitetnijih, inovativnijih i kreativnijih savjetodavnih i drugih relevantnih usluga korisnicima te omogućuje održavanje velikog broja poduzetničkih i edukativnih događanja poput radionica, seminara, konferencija, kongresa, neformalnih sastanaka i sličnih događanja za koje trenutno u ŠKŽ ne postoji adekvatan prostor.

ABC korisnicima nudi 26 potpuno opremljenih ureda s 38 radnih mjesta, kutak za djecu, 2 potpuno opremljene dvorane za sastanke (na I katu kapaciteta 16 osoba i na II katu kapaciteta 30 osoba), konferencijsku dvoranu pogodnu za održavanje seminara, konferencija, B2B sastanaka i drugih događaja kapaciteta 105 osoba s mogućnosti pregrađivanja za dobivanje dvije sale, prostor za grupni rad s 8 radnih mjesta, kreativni kutak, 4 studija opremljena za dizajn, marketing, audiovizualnu i video-post produkciju s 11 radnih mjesta.

Korisnicima su na raspolaganju 3 čajne kuhinje (jedna u prizemlju i po jedna na svakom katu), opremljen kutak za slabovidne osobe, 3 arhivska prostora, info pult, garderoba, 4 spremišta, lounge prostori, 3 kopirne sobe, 3 server sobe, 12 sanitarnih čvorova od čega su 4 u potpunosti prilagođena invalidnim osobama, lift i vanjski natkriveni radni prostor.

01   AKTIVNOSTI PROJEKTA:

Rekonstrukcijom i opremanjem poslovne zgrade Adriatic Business Centra – ABC u Šibeniku, Šibensko-kninska županija dobila je suvremeni poslovni hub u kojem se sinergijskim djelovanjem javnog i privatnog te sektora obrazovanja i istraživanja radi na osmišljavanju i realizaciji inovativnih i kreativnih razvojnih projekata na području Jadranske Hrvatske. Svi prostorni kapaciteti uređeni projektom, uključujući studija za audiovizualnu produkciju, marketing i dizajn, opremljeni su informatičkom i suvremenom audio-video opremom te su na raspolaganju svim zainteresiranim korisnicima.

02   CILJ PROJEKTA:

Potaknuti gospodarski rast Šibensko-kninske županije i Jadranske Hrvatske putem pružanja usluga visokokvalitetne poduzetničke infrastrukture te savjetovanja i edukacije na području razvoja inovativnih projekata, brendiranja te audiovizualnog sektora.

03   STATUS I TRAJANJE:

Projekt Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture „Adriatic Business Centre – ABC“ je u provedbi. Projekt traje 42 mjeseca (04. rujna 2017. - 04. ožujka 2021.).

04   VRIJEDNOST PROJEKTA:

Ukupna vrijednost projekta iznosi 19.961.469,68 HRK.

05   ULOGA RA:

Nositelj projekta je Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije. Šibensko-kninska županija, Istarska razvojna agencija i STEP RI d.o.o. znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci su partneri u projektu.

06   PROGRAM / IZVOR FINANCIRANJA:

Projekt se financira sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija, u okviru poziva „Razvoj poslovne infrastrukture“.

07   KONTAKT OSOBA:

Mira Lepur, ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije